Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 
  Widok do druku

Sposób na Radary
Autor Wiadomość
PostWysłany: 06 Sty 2011, 01:05 
Administrator

Pomysł jest mojego autorstwa i sprawdzał się genialnie.

W kwiaciarni zakupiłem 2 wieńce takie jak na pogrzeb ale z
sztucznych kwiatów.

Czyli coś takiego
Image

Na jednym wieńcu było napisane dla kochanej mamy a na drugim dla
kochanej żony.

Za kierowcą miałem umieszczoną starą marynarkę na wieszaku
samochodowym.

W bagażniku były buty leżały koło wieńców.

Była kontrola i Policjant poprosił wszystkie dokumenty i się
pytał dlaczego tak szybko jechałem ?

Panie władzo spiesze się na pogrzeb żony i matki.

Proszę otworzyć bagażnik sprawdzimy czy jest trójkąt

Otwieram a on patrzy leżą 2 wieńce i specjalnie ułożone szarfy
żeby widział.

Przeważnie większość funkcjonariuszy złożyło mi kondolencję
i odstąpiło od mandatów skoro mnie takie nieszczęście
spotkało.

PS:Takie mam proste pytanie do was ?

Czy na miejscu funkcjonariusza Policji byście wystawili taki mandat
skoro człowieka spotkała podwójna tragedia ?

Re: Sposób na Radary
PostWysłany: 06 Sty 2011, 01:06 
Administrator

Image

PostWysłany: 06 Sty 2011, 01:25 
Administrator

Pan Wojciech z Pomorza handluje roletami. Zamiast na okna zakłada je jednak na tablice rejestracyjne. Dzięki temu kierowcy unikają fotoradarów.

Roleta mieści się w małej ramce nad tablicą. Obok znajdują się silniczki, które sterują mechanizmem. Kierowca ma do dyspozycji pilota oraz specjalny sygnalizator, który wskazuje, czy blokada jest opuszczona. Wojciech Brzozowski, sprzedawca urządzeń, wyjaśnia:
Nie będę ściemniał: chodzi przede wszystkim o oszukanie fotoradarów. Mógłbym tłumaczyć, że roleta ma np. na celu zakrywanie rejestracji podczas długich postojów auta na parkingach strzeżonych, w czasie gdy właściciel gdzieś wyjechał. Zasłonięte tablice mogą w takiej sytuacji uniemożliwić szajce przestępców zidentyfikowanie posiadacza auta i ustalenie adresu jego czasowo opuszczonego mieszkania. Ale podkreślam: nie ta funkcja jest najważniejsza. Najważniejsze jest zasłonięcie tablicy w chwili, gdy auto przejeżdża koło fotoradaru.

W podróży trzeba mieć jeszcze jakąś ulotkę czy kartkę - dzięki niej da się przesłonić naklejkę z numerem rejestracyjnym, którą każdy samochód ma na szybie.

Rolety przyszły do nas z USA. Zainteresowali się nimi głównie przedstawiciele handlowi, którzy ciągle podróżują po Polsce. Dla nich zbyt duża liczba punktów karnych oznacza odebranie prawa jazdy i utratę pracy. Brzozowski mówi:
Straże gminne chcą przy pomocy fotoradarów wyciągnąć od kierowców jak najwięcej pieniędzy, więc kierowcy mają moralne prawo się przed tym bronić. Legalnie można mieć takie urządzenie, nie można go tylko używać. Ale jak już ktoś użyje i zostanie na tym złapany, zapłaci tylko 100 zł mandatu. Za prędkość płaci się znacznie więcej. Ja sam zapłaciłem już 8 mandatów za zdjęcia fotoradarowe, ostatni w kwocie 500 zł, więc wszedłem w ten biznes nie tylko ze względów komercyjnych, ale także z przekonania.

Zasłonka na przód kosztuje 469 zł, ale "oszczędność jest większa".

Policja uważa, że kara za stosowanie takiego urządzenia może być jednak wyższa. Grzegorz Sudakow, zastępca naczelnika zachodniopomorskiej drogówki, wyjaśnia:
Za wprowadzanie organu w błąd może być wymierzona grzywna w wysokości 5000 zł. Samo posiadanie urządzenia w samochodzie może natomiast powodować zatrzymanie dowodu rejestracyjnego. Tablice muszą być czytelne i widoczne. Nie wolno zasłaniać. Są jednak też policjanci, którzy mają wątpliwości, czy karać za to.

Bo dopóki kierowca nie zostanie przyłapany na gorącym uczynku jego tablice są "czytelne i widoczne".

PostWysłany: 05 Gru 2011, 22:43 
Administrator

http://www.wiadomosci24.pl/artykul/nowy ... _2837.html

PostWysłany: 29 Gru 2011, 18:55 

spoko gość za życie można powiedzieć uśmiercił matkę i żonę ( jeśli taką ma)... Człowieku ile masz lat?oczywiście nie wierzę w Twoją bajeczkę o wieńcach bo w to chyba tylko taki półmózg jak Ty wierzy. Jedziesz jak oszołom i żeby policja Ci mandatu nie dała pchasz wieńce pogrzebowe do auta?! to jest jakieś konkretne bezmózgowie chyba :lol: ale nie ma co się dziwić skąd się biorą wypadki wystarczy takich "mądrych" jak Ty więcej i nieszczęścia gotowe ... A pomyślałeś co by poczuła Twoja matka/ żona gdyby zobaczyła jaki masz sposób na uniknięcie odpowiedzialności za swoją bezmyślność?A jak byś poczuł się TY widząc że Twoja matka/żona jedzie samochodem z wieńcem o szarfie np. pamięci ukochanego męża

Aha jakbyście byli naprawdę obeznani w świecie to byście wiedzieli że jakiekolwiek przysłanianie, zakrywanie lub częściowe / całkowite modernizacje tablicy rejestracyjnej jest w Polsce zabronione

PostWysłany: 17 Sty 2012, 09:28 
Awatar użytkownika

Soro już mowa o fotoradarach...
Spawdżcie czy przypadkiem nie figurujecie w bazie zdjęć z fotoradarów

http://www.zaszybko.pl/

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości